Taboe

Standaard

Gisteren was professor Anita Elberse van Harvard University bij het TV programma RTL Late Night te gast. Toen zij tijdens haar verhaal benadrukte hoe erg iedereen de entertainment industrie onderschat viel het me op dat ik dit vaker hoor maar niemand er echt naar handelt.

Buiten het feit dat onderschat word hoeveel geld er word verdient in deze industrie en hoe belangrijk het is voor ons land als export product, vind ik het raar dat er in alle takken van entertainment gebruik word gemaakt van coaches maar dat dit in artiestenland nog niet veel word gedaan.

Ik vind het raar dat topsporters, tv presentatoren of acteurs allemaal gebruik maken van een coach vanaf het begin van hun carrière en dat dit nog niet een normale zaak is bij DJ’s of andere artiesten. Het leven wat zij leiden is namelijk erg te vergelijken met elkaar.

Misschien ligt dit in artiestenland toch nog een beetje in de taboe? Maar waarom?

Gelukkig zie je steeds meer grote namen die ervoor uit komen dat ook zij kampen met problemen. Social media doet ons al snel geloven dat het leven van een artiest alleen maar roze geur en maneschijn is maar verhalen van o.a. Nicky Romero en Blasterjaxx vertellen ons toch wat anders. Het leven van een artiest op top niveau is topsport. Een aanslag op je lichaam en geest als je niet de goede balans hanteert. Het is dus wel degelijk van belang dat artiesten worden begeleid in hun traject naar de top.

Een coach is dus niet iets om je voor te schamen, hij is er juist om je te ondersteunen. Hij kan je juist helpen en ondersteunen met problemen op zakelijk of privé gebied en hij kan er voor zorgen dat je op maximale kracht kan werken aan je doel. Zowel fysiek als mentaal.

Nog één tip die ik je wil meegeven: Na inspanning komt ontspanning!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s